Viikko Gotlannissa pyöräillen


Ensimmäinen kesälomaviikko meni että hurahti; noin 200 km pyöräillen Gotlannin upeissa maisemissa. Matkaseuralaiseni tuli Varkaudesta ja kohtasimme Tampereella.
Lähdin Oulusta Helatorstaina junalla Turkuun, josta laivalla Tukholmaan ja sieltä edelleen Nynäshamniin. Sieltä sitten lautalla Visbyseen.

Gotlands Cykeluthyrning AB :sta vuorasimme viikoksi : pyörät (2 kpl- 3 vaihteisia) sekä peräkärry ja teltta + makuualustat / 1300 kr

... ja niin retki saattoi alkaa

1. päivä (matkapäivä)
:
6 km
pyöräilyä peräkärryn kanssa Visbystä ensimmäiseen majapaikkaan, Snäckgärds badeniin leirintäalueelle mökkiin.

2. päivä:
20 km pyöräilyä (ilman kärryä) Visbyn ympäristössä ja vanhassa kaupungissa.

3. päivä:
n. 35-40 km pyöräilyä peräkärryn kanssa Snäckgärds badenista Lummeludan tippukiviluolan kautta pikkuteitä kierrellen Lickershamniin. Leirintäalue oli poistettu, joten yövyimme rannalla teltassa.

4.päivä:n. 30 km pyöräilyä peräkärryn kanssa Lickershamnista Irevikin leirintäalueelle (kiinni) ja siitä edelleen Kappelshamniin pienelle leirintäalueelle jota ylläpitää Kappelshamns IK .


Se oli mukava paikka ja saimme hienon kohtelun, vaikka paikka ei ollut vielä edes virallisesti auki. Pääsimme heti saunaan ja majoituimme telttaan pehmeälle nurmikolle. Päätimme heti jäädä siihen ainakin pariksi yöksi. Päivisin oli aurinkoista ja lämmintä, mutta yöt olivat kosteita ja viileitä.


5. päivä:
n. 50 km pyöräilyä (ilman kärryä) Bälseen 50-luvun museoalueelle ja siitä edelleen hienoa rannikkoa Nackvikeniin. Aurinkoinen ja hieno shortsi- keli. Paluu Fleringen kautta
Kappelshamniin kovassa vasta- ja sivutuulessa.


6. päivä:30 km pyöräilyä peräkärryn kanssa Sliten satamaan ja leirintäalueelle, josta edelleen myrkytuulta vastustaen Åminnen leirintäalueelle. Tämäkin leirintäalue oli virallisesti kiinni, mutta keittiörakennus ja yksi wc/suihkuvaunu oli käytettävissä. Myös respa oli auki aamulla, että voitiin maksaa.

7. päivä (viimeinen päivä):n. 35-40 km Åminnesta ajelimme peräkärryn kanssa Vallstenan, Ekebyn ja Endren kautta Visbyyseen ja hotelliin viimeiseksi yöksi. Koko matkan satoi kaatamalla, jopa kengät oli täynnä vettä. Pidimme sadetta yhden ison tilan konesuojassa ja tapasimme maatilan mukavan isännän. Ennen Vispyytä leiriydyimme sen verran, että keitimme kahvit ja vaihdoimme kuivat vaatteet ennen sivistyksen pariin siirtymistämme.

Lisää kuvia Gotlannin reissustamme löytyy Matkalla maailmassa-blogiista.
... mutta nyt ulos aurinkoon :)

Kommentit

marjainkeri sanoi…
Ennen sesonkia reissatessa tuli kokemuslisää ja tunsi olevansa matkalla,kun ei ollut suoraa reittiä mitä noudattaa.
Fanniilo sanoi…
Meillä oli todella hieno ressu. Saatiin hyvää erityiskohtelua, kun oltiin ekat reppureissaajat... jopa bussikuskit terveti. Kiitos hyvästä seurasta!

Suositut tekstit