Tukholman maraton

Olin Tukholmassa, kun siellä juostiin maraton. Oli hienoa päästä katsomaan, kun en ole itse päässyt juoksemaan. Sinne pitää varata paikka seuraavaksi vuodeksi heti edellisen kisan päätyttyä.

Järjestäjän mukaan matkaan lähti 14 890 juoksijaa kun maaliin saapui 13 718. Maaliin saapuneista naisia oli 3 044 ja miehiä 10 674.

Katsojan kannalta siellä oli mahtava hellesää, mutta juoksijoille se oli ehkä vähän liikaa. Lämpötila lähdössä oli 25 astetta ja korkeimmillaan se taisi lähennellä 30 astetta.

Suomalaisilla oli paljon kannustajia reitin varrella, mutta yksi näytti olevan ylitse muiden. Häneltä riitti kannustusta kaikille muillekin kansallisuuksille, mitkä vain ehti bongata ... sitä oli ilo seurata ja innostuin jopa itsekin kannustamaan juoksijoita rohkeasti.

Tuloksia (poimittu järjestäjän sivuilta):
Miesten kisassa voitti Kenian Paul Kipkemei Kogolle ajalla 2.15.35.
Parhas suomalainen oli Johan Ehrs omalla ennätyksellään 2.29.02. Marko Vaittinen oli 15.

Naisten sarjan voitti ennakkosuosikki Ruotsin Isabellah Andersson omalla ennätyksellään 2.33.52 . Suomalaisista naisista parhaiten sijoittui Leena Puotiniemi, 12. ajalla 3.06.02.