tiistai 20. lokakuuta 2009

Sitä saa mitä tilaa

Sattui taas hassu juttu ... Yölinnun sanoin "Sitä saa mitä tilaa" ja vaikkei tilaisikaan!

... juostessa tuli mieleeni se, kuinka juoksijoita ei haluta väistää ... ajattelin positiivisesti, että em. ongelmia ei ole pitkään aikaan ollut.

... ehkä em. ajatuksistani oli kulunut pari minuuttia ... hölkyttelin kevyen liikenteen siltoja keltainen heijastinliivi ylläni ... alkoi hämärtää ... takaa tuleva pyöräilijä ajoi niin liki että vasen käsivarsi sai osuman (ja mustelman), pyöräytti minut ympäri

... minulta päästä pieni p--kele ja 'satakiloinen tyhjäpää' ajeli muina miehinä tiehensä... että sellainen kohtaaminen! Tuli mieleen, että hän teki sen tahallaan!
_______________________________________________________

Reilu viikko ilman lenkkeilyä on kohtuuttoman pitkä aika, mutta kun ei vain ole ollut aikaa... oikeasti! Töissä olen tehnyt 10-11 tuntisia päiviä, enkä illoilla ole yksinkertaisesti jaksanut ... viikon loppuna käytiin autolla Lapissa, joten siinä meni sekin mahdollisuus ... No, selityksiä ja selityksiä :)

Tänään oli jo ihan pakko juosta ... ja olipa se taas niin mukavaa.

20.10.2009 18:20 Lämpötila 3 °C;

treeni :
6,020 km
, aika 42:40,0 (max) 5:54 (ka) 7:05, syke (max) 158 (ka) 144, kcal 322
Juoksuindeksi 48

Juostuja kilometrejä tälle vuodelle yhteensä 386 .

1 km - 7:00,4 - syke (max) 139 (ka) 128
2 km - 6:42,6- syke (max) 152 (ka) 146
3 km - 6:54,1 - syke (max) 155 (ka) 147
4 km - 7:00,1 - syke (max) 158 (ka) 151
5 km - 7:22,9- syke (max) 154(ka) 146
6 km - 7:23,0- syke (max) 157(ka) 148

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Rakas kolhaistu juoksijani. Blogissani (vol 2) on 30 artikkelia Oulun pyöräpölijyydestä ja kuvailemasi takaapäin tapahtuva kiilaus on yksi niistä.

Lisäksi blogissa on äänestys "Onko Oulun pyöräpölijyys mielestäsi ongelma" jouluaattoona asti. Tällä hetkellä 66 % vastaajista pitää asiaa ongelmana, 33 % ei.

Sitäpaitsi, mielestäni, sana Per***e! on hyvä sana pyöräpölijälle. Itse suosin ilmaisua Pe****een hu***!

Fanniilo kirjoitti...

Moi!
Kävin blogissasi äänestämässä ...mutta pakko tunnustaa etten voinut leimata kaikkia oululaisia pyöräilijötä muutaman 'tyhjäpään' takia.

...onhan se ongelma, mutta ei silti iso ongelma ... minulle noita kohtaamisia vain sattuu kohdalle keskivertoa useammin ... ehkä kärsivällisyyttäni koettellaan että oppisin :)

Fanniilo kirjoitti...

Hei, anonyymi paidaton juoksija !Kävin lukemassa blogiasi mutta siellä ei ollut mahdollisuutta kommentoida juttuja, joten jatkan täällä ( toivottavasti eksyt tänne vielä).

Huomasin itsekin 'päässeeni' blogiisi :) ... kiitos!
Juttu taisi olla 'Turhaa liikuntaa', jossa pähkäilit sitä, miksi juoksua pitää perustella järkisyillä ja miksi ei riitä vain toteamus, että se on kivaa.
Totta: Se on yleensä kivaa, mutta on paljon muitakin syitä miksi kannattaa juosta ... kuten tiedät. Ne muut syyt pätee silloin kun se ei ole kivaa.

Minulla olisi myös yksi mielenkiintoinen kysymys, johon en löytänyt sivultasi vastausta:
'Miksi juokset ilman paitaa?' Onko se kivaa ja onko siihen muita 'järkeviä' syitä?

paidaton juoksija oulu kirjoitti...

Moi

Eivät ne kaikki ole pölijiä, mutta riittää se, että joka kymmenes on. Silloin kaikkiin joutuu suhtautumaan kuin pölijiin, olen sen tainnut jossakin sanoa.

Kenties sama "järkisyy" kuin avantouinnissa: kylmästressi. Ilma on väliaineena "pehmeämpi".

Ja on muitakin syitä, mutta ne ovat kylmästressin seurannaisia. Ja niin, kiinalaiset turistit valokuvaavat!

Tosin jatkuva spammaus harjoitusten aikana on aikamoinen riesa. Ajatelin muuttaa Harjoitukset herjoituksiksi. Tosin 500 juttua on täynnä, ja John Lennonin Duunariväen sankari 8.12.2009 on kaunis piste blogille.

paidaton juoksija oulu kirjoitti...

Moi

Ehkä jos kivakäsitteen sijasta käytetään sanaa onni, niin päästään siihen, että juokseminen tapahtuu flow-tilassa. Ja kun jokin asia on flow:ssa, niin se on yleisesti ottaen ihan nastaa.

Ihmisen paras motivoituminen tapahtuu tunteen ja järkisyiden yhdistelmänä. Flow-tila ja siihen järkisyynä fyysinen kunto. Erinomainen yhdistelmä.

Blogissa (1 ja 2 osa) on selostettu ihmiskehon reagointia pakkasessa. Ei ihminen pakkaseen kuole vaan siihen, että elimistön lämpötasapaino on negatiivinen. Mutta se on taas pitkä juttu selittää.

Toisaalta, pitääkö kaikessa olla "järkeä", koska useat "järkevät" asiat perustuvat arkiuskomuksiin ja henkilön omaan kokemusmaailmaan, kuten se, että pakkasella ei voi juosta ilman paitaa. Maallikkojen "järki" on toinen kuin asiantuntijoiden.

paidaton juoksija oulu kirjoitti...

Ai niin.

Valitsin kahdessa ensimmäisessä kommentissa henkillöllisyyden URL-osoitteena, ja ajattelin, että blogisi näyttää silloin oman blogi. Se ei sitten näyttänytkään.

paidaton juoksija oulu kirjoitti...

Alors, mon amoure

Lisäsin blogiin paidattoman juoksun "syyn". Because it's my way.

Syiden hakaminen vaikuttaa siltä, että haetaan taloudellista perustetta eli epäillään liikunnan olevan ajanhukkaa. Tosin liikkumattomuus on elämänhukkaa.

Tänään (12.12.2009) harjoituksissa ainoa Oulun fiksu pyöräilevä rouva. Noin 80-vuotias, aloittanut nuorena ja koko ikänsä urheillut, Tervahiihtojakin useita kertoja. Ikääntynyt hieno ihminen, joka ei ollut repinyt itseään, joten liikkuminen on mahdollista edelleen. Lisäksi rouva liikkui niin kuin ikääntyneen ihmisen kuuluukin, rauhallisesti ja rennolla asenteella. Näitä tulee vastaan yksi vuodessa. Oppikaa tästä, tytöt ja pojat.

Fanniilo kirjoitti...

.. vielä vähän pyöräilystä.
Aika moni kokee pyöräilyn ongelmaksi keskustassa, pyöräilykaupungissamme, vaikka meillä on kevyen liikenteen väyliä peräti 550 km eli reilut 4m / asukas.
... missä vika että emme mahdu näille väylille sopuisasti ?
... oma 'lapsellinen' olettamani on, että pyöräilijän agressioita kasvattaa se, että he joutuvat keskustan alueella taisetelmaan tilasta. Keskustassa pyöräilijälle ei ole paikkaa ja pyöräteillä päästyään eivät enää 'halua' väistellä :( .
Katso karttaa ja voit todeta, että kyseessä ei voi olla 'pyöräilykaupungin' keskusta. http://www.ouka.fi/tekninen/Pyoratieopas/pyorailykartta_keskusta1.pdf

Fanniilo kirjoitti...

... kun vastaat, valitse sisäänkirjautuneena oma google-tilin henkilöllisyys, niin silloin blogisi linkki näkyy.

Fanniilo kirjoitti...

... paidattomuudesta vähän vielä, kun kirjoitit että:
"Tosin jatkuva spammaus harjoitusten aikana on aikamoinen riesa. Ajatelin muuttaa Harjoitukset herjoituksiksi."

Uskoisin, että paidattomuuden 'spammaus' johtuu siitä, että se koetaan jossain määrin 'siveettömäksi' ja ahdistavaksi. Siksi se säväyttää ja saa ihmiset kommentoimaan asiattomasti.

Jos itse olisin mies ja harrastaisin 'kylmäliikuntaa' en hakeutuisi yleisille paikoille ... yleisen ja Oman mielenrauhani vuoksi :)!

Yhteiskunnassa on kaikelaisia sääntöjä, jotka rajoittavat yksilön käyttäytymistä ja 'siveellisyys' on yksi niistä.

Ehkä tämä paidattomuus loukkaa joidenkin ihmisten siveellisyys käsitettä.