Rullatuolirallia

Toppilansaaresta
Copyright www.fanniilo.com
Juokseminen on taas jäänyt.
Käyn ulkoiluttamassa erästä yksinäistä vanhusta ja siinä tulee käveltyä. Tuollaisen
 vanhan pyörätuolin pukkaaminenkin käy liikunnasta. Hiki siinä ainakin tulee.
Ulkoilutettavani on yli kahdeksankymppinen, yksin asuva nainen, joka odottaa palvelukotipaikkaa. Hän pystyy rollaattorin kanssa liikkumaan sisällä jonkin verran, mutta hyvin hitaasti. Ulkona ei enää ollenkaan yksin. 
Kaikki peruspalvelut hänellä ovat kunnossa, mutta hän kokee itsensä yksinäiseksi. Kän kärsii dementian ja Altzheimerintaudin aiheuttamista muistihäiriöistä.Päivät kuluvat lähinnä keittiön pöydän ääressä istuskellen ja ikkunasta katsellen. 
pihlaja
Löysin hänet seurakunnan vanhuspalvelu-diakonin kautta, kun hakeuduin vapaaehtoistoimintaan.
Alkuperäinen ajatukseni oli, että "...koska liikun paljon voisin samalla ulkoiluttaa muitakin liikunnan tarpeessa olevia ja näin saataisiin kaksinkertainen hyöty."
Hänellä ei ollut pyörätuolia ja aikaisemmat ulkoilumme rajoittuivat muutamiin pihapiirissä otettuihin askeliin, mikä ei vastannut omia liikunnallisia tarpeitani. Homma ei mennyt niinkuin olin suunnitellut!
Kyselin fb:ssä joutilasta pyörätuolia ja ilmoitus tärppäsi.  Sain kesällä  vanhan, viimeksi 60-luvulla kääytössä olleen, kokoontaitettavan pyörätuolin joka on erinomaisessa kunnossa. 
Nyt olen tyytyväinen ja niin on kyydittäväkin! 
Viikon sisällä olemme käyneet kolme pitkää pyörätuolilenkkiä ja olen nauttinut hikoilusta.Hän nauttii kun näkee tuttuja paikkoja ja muistelee mitä missäkin on tapahtunut ja missä hän on liikkunut. Itsellekin tulee hyvä mieli häntä katsellessa!
Sunnuntaina hän laulaa lurautti pari syyslauluakin siinä kyydissä istuessaan! 
rullatuolilenkillä:
3. perjantai 19.9.2014 käytiin Toppilansaaressa ja matkaa kertyi 6,8 km linkki Sports Trackeriin
2. sunnuntai 14.9.2014 käytiin kahvilla Ainolanpuistossa ja matkaa 7,6 km linkki Sports Trackeriin)
1. lauantai 13.9.2014 käytiin torilla kahvilla ja matkaa kertyi n. 8 km

Kommentit

Suositut tekstit